onsdag 29. desember 2010

Mammas skatt

Mamma har bare noen veldig få dager igjen av det de kaller permisjon. Det betyr at hun skal jobbe på dagen i stedet for å være med meg. Usikker på hva jeg synes om det. Derfor har jeg vært veldig mammadalt de siste dagene. Vil være hos henne hele tiden nesten. Kanskje hun da skjønner at jobbing er for pyser!?

Nye venner

I Lofoten ble jeg kjent med tre søsken som heter Signe, Jasper og Lucas. De bor i København, en stor by i et annet land. Kult ikke sant? Tenk å ha venner i et helt annet land. På bildet ser dere Lucas. Han er minstemann og veldig søt.

Home Sweet Home


Nå er vi hjemme igjen etter fin fine dager i Lofoten. Mamma blir helt salig der oppe fordi det er så fint, og det skjønner jeg godt. Det er et godt sted å være. Jeg har jo så masse familie i nord som jeg ikke ser så ofte. Til og med tre oldeforeldre! Derfor var det ekstra stas å feire min førtse jul med gjengen der! Har kost meg skikkelig, men nå er jeg altså hjemme - og det er ikke så
verst det heller.  Her får dere noen glimt fra turen vår.


Oldemor Mary og jeg fant tonen.

Mammas onkel Atle var en morosm fyr. Likte ham!

Mammas kusine Renita hadde en god armkrok å slappe av i.
Sånn ter jeg meg på fly. Ganske morsomt synes jeg selv, men hørte noe om at foreldrene mine synes det er  bittelitt slitsomt.
Fikk burger på Senterstua. Det smakte etter endelig å ha blitt frisk av den dumme omgangssyken, Nam nam!
Fikk drøssevis av julegaver, heldige meg!
Digga dette teppet til rommet mitt fra Bratsbergene. Koste med det hele kvelden.

Skuffet ikke


Som jeg har nevnt tidligere får jeg lov til det aller meste hos tante Vibeke. Da vi var på familiefest der 2.juledag åpnet hun en ny verden for meg. Nemlig en skuff. Jeg fikk lov å rydde akkurat så mye som jeg ville i den, og jeg kunne holdt på timesvis. Det var bare så kult!

Det kom ei lita mus...

...som ville ha seg hus. Ikke der, ikke der, ikke der, men DER!
Oldemor Hjørdis er snill, og ganske så morsom også. Jeg likte den leken hun lekte.

lørdag 25. desember 2010

Julekvelden

Morfar digger å gi bort gaver. Det kan man si er fordelaktig for meg!

Mon tro hva som er i denne store esken her?

Jo, det skal jeg si dere. Det var denne sykt kule hunden fra morfar og Eilen. 

Men han stoppet ikke der...ski må man jo også ha.

Om jeg ikke er født med ski på beina, er det i hvert fall morfars mening at jeg skal lære meg å gå på ski før jeg går  på vanlig vis. En stor utfordring, men det liker jeg.

Skisko i siste skrik.

Mamma hadde glemt å ta "se så fin Lilly var på julaften"-bilder  på ettermiddagen, og gjorde et tappert forsøk på kvelden. Men den gang ei, jeg var skutt. Orket ikke et lite smil en gang,  og smokken måtte ingen prøve å knabbe.

Nissebesøk


I går ettermiddag var nissen innom, men det var en veldig kort visitt. Jeg var ikke redd altså. Bare viste sunn skepsis.

Du grønne glitrende tre god dag!

Så kom den berømmelige julaften. Begynte bra hos tante Vibeke på formiddagen. Veldig staselig å være der, for hos henne for jeg nemlig lov til å gjøre akkurat som jeg vil. Det aller kuleste var det fine juletreet. Det glitret og lyste, og det samme gjorde øynene mine!

torsdag 23. desember 2010

Jul på halvt gir

Oldefar og meg

Utsikten fra morfars hus.
Ble nok ikke akkurat som tenkt denne jula. Litt mer sykdom og mindre moro enn hva mamma og pappa hadde fortalt meg om. Men vi prøver å se det positive i det. Lofoten viser seg fra sin beste side og det er mange snille familiefolk her. Koser oss lell!

onsdag 22. desember 2010

O jul med din glede og liten dæsj æsj

Nå er vi kommet oss til Lofoten, og fint er det. Det var nemlig så vidt vi kom oss avgårde siden både mamma og jeg ble syke (æsj kalte jeg det), men tøffe som vi er reiste vi likevel. Vi ville jo så veldig gjerne feire jul i nord! Morfar hadde ordnet skikkelig vi fint til vi kom med masse nisser, juletre, adventskalender, mat og hva annet du måtte tenke deg av juleting. Han er snill altså.

Dagen før vi reiste feiret vi jul med onkel Gabriel, tante Cornelia, onkel Jakob, Eivind, mormor og bestefar. Mormor hadde stelt i stand deilig julemat, og vi fikk fin fine pakker. Så nå har jeg både ny og passelig bilstol, og råd til å begynne i barnehagen ;-) Snillinger!

mandag 20. desember 2010

Balansekunst

Glemte å fortelle dere om den fineste bursdagsgaven pappa fikk i går: Jeg lærte meg å stå!
Må ikke tro jeg valgte den dagen tilfeldig nei, det er viktig å gjøre stas på foreldrene sine. Nøye planlagt! Men dere må vente med å se det, for mamma eller pappa har ikke foreviget mine kunster ennå. Det kan ha noe med at jeg  noen ganger trenger de veldig nærme meg når jeg står, ja sånn i tilfelle jeg skulle falle. Ikke at jeg gjør det altså, men hvis om atte, dersom atte....

søndag 19. desember 2010

Hurra for verdens beste pappa!



I går var det Ludvig sin bursdag, og i dag var det jaggu fest igjen. Pappaen min har bursdag, og huset har vært fylt opp av masse gode venner som feiret ham. Store og små. Elsket det. Mamma sier jeg er den fødte party girl!

lørdag 18. desember 2010

Julehysteri

Jul meg her og jul meg der. Det er det eneste folk snakker om, og jeg aner ikke hva det er. Selv i dag etter vi hadde vært i bursdag måtte vi absolutt til byen for å gjøre enda flere forberedelser til denne sagnomsuste julen. Jeg kunne vært foruten den byturen for å si det sånn!

Hurra for Ludvig den fine!

I dag er det Ludvigs bursdag! Jeg pyntet meg i min fineste kjole, noe som bare skulle mangle når kjæresten har bursdag. Elsket å være på party og smilte fra øre til øre fra vi kom til vi gikk.
Nam nam, pølser og deilige kaker! (likte best pølsene jeg)

Mesterverk! Se så fint, Bente har bakt en skiløype! Tror mamma og pappa sliter når vi kommer til min bursdag, så har jeg det sagt.

Jubilanten, fineste Ludvig, digga å plukke nonstop så han glemte helt å blåse ut lyset. Sånn som skjer.

Resultatet

Her ser dere så fine mamma og jeg ble på sveisen i går. Lugg ruler!

fredag 17. desember 2010

Hei sveis!

I dag har jeg vært med mamma hos frisøren, og jaggu tok ikke frisøren saksa fatt på sveisen min og. Jaja, da er jeg nyfrisert til jul da. Det får vel være bra det.

onsdag 15. desember 2010

Hurra!

I dag har jeg minibursdag, 10 måneder og stor jente!

tirsdag 14. desember 2010

Morgenstund har gull i munn

Mange synes morgenstund er tull i grunn, men det kan jeg ikke skjønne. Spesielt ikke nå før jul. Jeg får jo pakke hver eneste dag med fin fine saker, og i dag fikk jeg en pepperkake attpåtil! Nam nam, se som jeg koser meg.

mandag 13. desember 2010

Rapport fra Bergen

Lenge siden! Jeg har vært i Bergen på førjulsbesøk og der ble det dårlig med blogging gitt. Var så fryktelig bizzi dagen lang. Men her kommer en liten oppsummering av den travleste travle helgen min:

Flyplassmoro! Mammma og pappa trodde jeg skulle sovne på flytoget da vi reiste til Bergen på torsdag, men den gang ei. Reising er altfor gøy til å sove bort, så jeg holdt ut lengre enn lengst og sjarmerte folk på min vei helt frem til Bergen. Ny rekord, la meg ikke før 2230!
Onkelkos! Fredag var pappa og jeg i den berømte pepperkakelandsbyen i Bergen, etterpå lunsjet vi med onkel Gabriel og mamma. Jeg kjente han igjen med en gang. Vi snakker jo tross alt nesten hver dag på Skype. Kult!
Fysj og æsj! På lørdag skulle bestemor ha bursdagsselskap på kvelden med snitter og kaker, så da ble det ikke noe vanlig middag. Pappa gråt seg til en besøk på McDonalds for litt middagsaktigmat før selskapet, men det gjør han ikke igjen. Jeg mislikte det jeg fikk servert sterkt og kastet det på gulvet. Godt er det sier mamma.

God armkrok! Det er tøft å være prinsesse fra morgen til kveld, så når alle  gjestene til bestemor var kommet i bursdagen hennes, fant jeg det best å slappe av i armkroken til onkel Even. Han er sykt god å snakke med Donald-stemme. Tante Kristin og de kule fettrene mine var selvfølgelig også der. Staselig! Og ikke minst hipp hipp hurra for bestemor som hadde bursdag.

Hand in hand! Søndag var det tid for lunsj med Bratsbergene. Altfor sjelden jeg ser venninnene mine Anna og Selma, men vi koser oss fælt når vi endelig får tid sammen. Håper kanskje mammaen og pappaen deres en vakker dag skjønner at de må flytte til Osloen. Det er jo her vi bor! Smask.

Middagsmoro hos farfar! Søndag fikk vi middag hos farfaren min. Han er veldig flink å lage mat,  så jeg spiste mer enn noen gang. Deilig kalkun med gratinerte grønnsaker, nam nam jeg digga det. Dessert var ikke dumt det heller. Dessuten hadde han kult glassbord vi kunne leke med etterpå. Borte, titt hei!

Pakkesel! Ja, dere ser rett. Dette er meg og pappa etter en helg i Bergen. Ser kanskje ut som bagasje for en helt år, men sånn er det visst å reise med smårolligner som meg. Vi tar mye plass. Eller kanskje ikke akkurat jeg i meg selv, men alt jeg må ha med meg. Dessuten fikk vi en drøss av julepresanger med oss tilbake. Spent på hva det egentlig er dette julehysteriet. Har jo ikke opplevd det før.

torsdag 9. desember 2010

HEI!

En stund hadde jeg dilla på å si der, men det er blitt gørrkjedelig. Nå sier jeg heller HEI, og jeg sier det veeeeeeeldig ofte. Hei hei!

onsdag 8. desember 2010

Bill. mrk. "Søker kul barnehage"

Nå har vi lagt inn sjarmoffensiven for fullt her i heimen. Første barnehage ut som vi besøkte i dag er den vi ønsker oss aller mest, og nå krysser vi fingre for en plass der i hvert fall fra høsten. Vet jaggu ikke helt hva dette dreier seg om, men jeg skal visst få meg en egen jobb i stedet for å henge her hjemme med mamma. Likte meg godt der jeg var i dag, mange barn og snille voksne, så håper i grunn også jeg får den jobben!

mandag 6. desember 2010

Forbildet mitt!



I går viste pappa meg denne brazilianske gutten som er helt sykt god å danse og jaggu danser han til en av de kuelste sangene jeg vet også. Jeg ble bare så inspirert av å se på ham!

søndag 5. desember 2010

Multitasking

Heia Sverige

Søndag er superdag. Denne spesielt! I dag våknet jeg etter en lang og deilig natt på overnatting hos mormor, tante Cornelia og onkel Jakob. Tok en slaraffenstund i sengen med mormor et par timer før jeg gadd å stå opp. Like etterpå kom mamma og pappa og hentet meg. Som vanlig går det slag i slag, så derfra dro vi rett til mine fine faddere Ida og Mathias og kule Klara. Der fikk vi svensk julebord, gjett om det var deillig. Nam nam! Mulig jeg blir svensk en vakker dag.

Ikke nok med at vi fikk god mat,  det var mye kule leker der som vi girlsa kunne leke med. Det synes Jonas også. Han ønsker seg en sånn kjevle som dere ser på bildet til jul. Mulig jeg kjøper det til ham, men ikke si det til noen.

XOXO

For en lykke!

I går kom det millioner av pakker til meg i posten. Det er noe av det kuleste jeg har vært med på. Det er snille tantebekevi som har sendt meg disse og hun kaller det for adventskalender. Håper jeg får sånn ofte. 

fredag 3. desember 2010

Ryddesjau

I dag var morfar og besteste Eilen på besøk. Hun ville gjerne se på sangkortene sammen med meg, mens jeg ville heller rydde de ut av boksen. Jeg er generelt veldig glad i å rydde alle slags ting og tang utover gulvet. Synes det blir ekstra fint her da, og mamma - ja hun er helt enig så vidt jeg vet.

torsdag 2. desember 2010

Nye naboer


I dag var jeg med fattersen for å overta leiligheten over oss som min snille tante og onkel har kjøpt. Tenkte det var viktig at jeg ble med for å sjekke at alt gikk for seg i ro og mak. Men det som var enda viktigere var at jeg måtte kle meg godt, for det var like kaldt der som, ja kanskje som på Nordpolen!

Gåstol

Denne stolen kan brukes til så mangt. Jeg liker best å gå med den. Det er kjempe gøy for da suser jeg avgårde i fulle farta.

Følgere